DT IS OOK EEN MONTEVERDI

Als de naam Monteverdi valt denken autoliefhebbers onmiddellijk aan dure sportieve personenauto’s die in welgestelde kringen steeds weer opzien baarden. De drijvende kracht achter deze automobielen was de Zwitser Peter Monteverdi. Maar voor hij in 1967 met de productie van luxe auto’s begon had hij al ruime ervaring op het gebied van de automobielbouw vergaard.

Naar eigen zeggen begon hij als 17-jarige al met de ontwikkeling en constructie van een eigen sportwagen. Zelf heeft hij kennelijk weinig details over deze fase van zijn leven onthuld, want echt veel is daarover niet bekend. De auto is tentoongesteld in het Verkehrshaus der Schweiz, maar op het bijbehorende informatiebord zijn slechts heel weinig gegevens vermeld.De 17-jarige baseerde het ontwerp op het in die tijd gebruikelijke uiterlijk van renwagens: een zeer ronde en langwerpige sigaarvorm.

Bij het opgegeven totaalgewicht van slechts 750 kg bereikte zijn ‘Special’ een topsnelheid van 145 km/u.

 

Bericht auteur: Modelauto