NEURENBERG PROLOOG

28 Januari gaat de Speelgoebeurs van Neurenberg weer van start en uiteraard is de nieuwsredactie van MODELAUTO daar aanwezig om al het nieuws voor u te vergaren. U leest dat vervolgens in nummer 185 dat medio maart zal verschijnen. Niet het snelste dus, maar van alle Europese modeltijdschriften ieder jaar weer het meest uitgebreide overzicht.

En – hier het goede nieuws – er komen werkelijk heel veel nieuwe modellen in allerlei schalen, maar er is ook slecht nieuws: het centrale beursvloer-woord is deze keer: prijsverhoging.

Hier geven we een kleine blik van wat we aldaar te zien krijgen. Een nieuw merk uit Nederland met 1/18 modellen van resin is Cult Models. Het komt uit de koker van Matrix Scale Models en men presenteert de eerste zes modellen met een relatief hoog Engels gehalte. Bij Matrix zelf tientalle nieuwe zaken . Ook het oorspronkelijke Nederlandse Neo Scale Models brengt het nieuws van het eerste half jaar met in 1/18 een Lambo Urus en een RR Silver Ghost uit 1906. In 1/43 Hebmüller carosserieën op basis van Opel en diverse conceptcars die een aparte categorie gaan vormen bij Neo. Vrachtwagenfans verheugen zich op deze frontstuurcabines: Mack 1960 en International 1952.

Over Oxford schreven we al eerder, maar er komen een Aston Martin DB2/4 coupé en een DB9 bij. Schuco heeft een prachtig programma met ook steeds meer resin modellen. Opvallend is de Tesla Model S maar ook de Tesla roadster in 1/43. Veel Porsches en VW bestellers maar ook de 911 GTS in 1/43 en 1/18 plus een prachtige MAN frontstuur rentransporter voor Porsche en ook al in die twee schalen. Een BMW 502 lijkwagen in alweer die twee schalen is niet alledaags.

Best is de maker van de op de foto getoonde Fiat 1500 6 cylinder van voor de oorlog. Dat hebben ze bij Best nog nooit gedaan. Premium ClassiXXS gaat door met een vloot VW bestellers, maar in 1/18 komt de concurrent Ford Transit Mk1 voorbij en in diezelfde schaal een NAG-Büssing rentransporter voor Auto Union. Oeps, in 1/12 komt de fraaie MB AMG GT voorbij evenals een Alfa Romeo Tipo 33 en een Citroën DS 19 type 1 (!). White Box gaat in 1/43 van Simca Aronde coupé tot Lagonda LG6 DHC met heel veel daar tussen in en ze komen in schaal 1/14 (lijken ons RC-auto’s zonder besturing) van sportwagens als de Lambo’s Sesto Elemento en Aventador, Ferrari’s La Ferrari en 458 Italia en nog veel meer. Zo creër je je eigen schaalverhouding. In 1/18 belooft White Box ons een Alfa Romeo Giulia Bertone coupé, Aston Martin DB4 Zagato en Lotus Elite, maar dit lijken oude modellen van Road Legends die wellicht ook weer onder de naam Lucky verschijnen. Niet zo spannend eigenlijk.

Paragon heeft nieuws in 1/18, maar wat te denken van een Jaguar E-Type roadster Series 1 in schaal 1/12? En Rastar gaar scoren met een 1/18 Bugatti Grand Sport Vitesse.

Grappig is de interesse voor de aloude Lotus Elan. Sun Star komt in 1/18, daar waar Welly voor 1/24 kiest.

En er komt nog veel en veel meer en wil je altijd op de hoogte zijn van ontwikkelingen op modelautogebied: neem dan een abonnement op ons blad en op deze site kun je dat zo regelen.

Heb je vragen of opmerkingen? Op onze home-pagina vind je de knop ‘reageren’. Het is zo gepiept.

Bericht auteur: Modelauto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *