WAT IS DIT NU WEER ?

Ook weer waar, maar zoals u kunt zien zijn die andere twee een fractie kleiner. En van plastic, maar dat kun je dan weer niet zien. Hoewel …… dat kiepwagentje is behoorlijk krom getrokken.

Verder zijn het exacte klonen van hun Matchbox-voorbeelden, inclusief de ijzeren  “dubbel-lucht” achterwielen van de Bedford kieper en dat zag je in die tijd nog nauwelijks bij Matchbox.

De gele Bedford vrachtwagen met een compressor (No. 28) had ze trouwens ook.

Die klonen zijn ons een raadsel; geen enkele naam van een fabrikant, alleen “Made in Hong Kong”  en de nummers 610D op het kraanwagentje en 610F op de kieper.

Nu werd er in die jaren schaamteloos gekopieerd, maar gezien het net iets kleinere formaat zal niet dezelfde matrijs zijn gebruikt. Wellicht afgietsels ?

Wat het raadsel nog groter maakt is dat wij nooit eerder klonen van andere Matchbox modellen uit die periode zijn tegen gekomen.

We zijn heel benieuwd of onze lezers hier wat meer over  kunnen vertellen; reacties en/of foto’s kunt u sturen naar rene@modelauto.nl of, nog makkelijker, rechts van dit artikel even op de button “REAGEREN” drukken.

Bericht auteur: Modelauto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *