OVER AUDI EN SIKU

Een dezer dagen rolt Modelauto 186 in de bus bij onze abonnees. Voor deze uitgave ging redacteur Piet Hoving op bezoek bij het Siku- en Audimuseum in Stadtlohn, een Duits plaatsje net over de grens bij Winterswijk. En wat je daar ziet is niet gering. Er staan meer dan tachtig Audi’s of aanverwante merken, maar de modelauto’s zijn voor ons natuurlijk belangrijker. Meer dan 11.000 Audi’s plus ook hier aanverwante merken als DKW, Wanderer, NSU en zelfs Lamborghini. En de Siku-liefhebber vergaapt zich aan ruim 14.000 uitgestalde Siku modellen. Daarnaast is er een ruim aanbod aan oude en nieuwe modellen die te koop zijn. Eigenaar Thoma Hoïng had maar liefst 2700 strekkende meter aan glasplaten nodig om het allemaal kwijt te kunnen in zijn museum. In Modelauto leest en ziet u veel meer over dit museum. En eenmaal ter plaatse fotografeerde Modelauto een aantal Siku oudjes voor een toekomstig artikel.


Bericht auteur: Modelauto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *