STOERE SHOWTRUCK VAN WSI

Deze maand presenteert WSI een Nederlandse showtruck in de vorm van de Scania R520 Streamline Highline van A.J. Kortenoever & Zn Transport.
Anno 2015 heeft Kortenoever 12 combinaties rijden van de merken DAF, Scania en Volvo in verschillinde configuraties. Tevens heeft men de beschikking over auto’s met een kiepsysteem om 20FT containers te kunnen kiepen. Sinds begin 2014 rijdt A.J. Kortenoever met de Scania R520 Euro6 6×2 voorloopas trekker.

Op speciaal verzoek van de chauffeur Joris Zwaan werd de Scania niet geleverd met de Topline cabine maar kwam er een Highline variant. Dit omdat Joris zijn nieuwe trekker in een “old skool” style wilde gaan opbouwen.

Nadat de Scania van de band kwam in Sodertalje is deze naar Sjaak Kentie in Schoonhoven gebracht voor de opbouw van het exterieur. Bij Sjaak Kentie werden 2 staande uitlaten, trapjes aan de zijkant van de cabine, een gladde zonneklep, lichtbak en extra lampen gemonteerd. Doordat een spoilerset ontbreekt ontstond een echt stoere trekker in de bekende “old skool” style. Tot slot is deze door Dubbeldam te Schelluinen in de Kortenoever kleuren gespoten. Ook het spuitwerk van de Scania Highline is aangepast naar de afwijkende cabine lijnen en wensen van Joris.
Nu anderhalf jaar verder heeft de trekker sinds 2 weken ook een interieur van de hand van Special Interior geheel naar wens van Joris. Aangezien Joris al precies wist hoe het interieur moest gaan worden is dit ook al in het model aanwezig. Uniek detail is dat aan beide zijde van het cabine dak een kleine vitrine gemaakt is waar het WSI model in staat te pronken.


Bericht auteur: Modelauto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *