OUDE BELOFTE VAN SILAS MODELS

Het Franse merk Silas Models maakt uitsluitend 1/43 miniaturen van britse auto’s en doet dat zeer verdienstelijk. Pakweg twee jaar geleden kondigde men een aantal BMC modellen aan van de door Pininfarina vormgegeven MG Magnette, maar ook van de Riley en Wolseley variant. Ook de Morris Oxford en de Austin A60 behoren hier natuurlijk  toe, maar die waren in modellenland niet vergeten. Silas kwam in de problemen met een Chinese fabrikant en de modellen die ooit al in een prematuur stadium op hun site stonden verdwenen geluidloos.

Silas kwam terug met ander fraai spul, maar zie daar: ineens is dan toch die MG Magentte Mk IV uitgekomen. En ook nu heeft Silas een prachtmodel van deze auto gemaakt. Er zijn drie kleurencombinaties en van iedere kleur is de oplage slechts honderd stuks en dus moet je er altijd heel snel bij zijn.

De modellen van Silas worden in ons land verkocht door Automobilia in Haarlem, Modelcars in Rotterdam en Traffic in Doetinchem.


Bericht auteur: Modelauto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *