VOL IN DE WIND

De toenmalige Koningin Juliana wilde graag een vierdeurs cabriolet van Mercedes. Maar ja, die was er niet en zo kwam men terecht bij de Zwitserse carrosseriebouwer Caruna en die maakte de auto op basis van een Mercedes 380 SEL.

Het was een klus van tien maanden en in 1985 is de auto afgeleverd. De auto heeft voornamerlijk dienst gedaan bij het vakantieverblijf in Porte Ercole, waar je meer aan een cabriolet hebt dan in het thuisland. Maar of Juliana er altijd van genoten heeft? Cabrioletrijders (en zeker hun meerijders) weten dat als je op de achterbank gaat zitten, je altijd vol in de wind zit tijdens het rijden. Dat deed vast geen goed aan het permamentje van de koningin.

En we zouden het bijna vergeten: het 1/43 model is een creatie van Matrix Scale Models en binnenkort leverbaar in de winkels.


Bericht auteur: Modelauto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *