LEEUW BIJT KEVER (als variatie op hond bijt man en andersom)

RIO heeft een wel heel bijzonder model in 1/43 gemaakt, n.l. een VW Kever uit 1965 met een leeuw op het dak. Vermoedelijk gaat het om een auto die behoorde tot het wagenpark van Burgers Zoo in Arnhem, dus zo gek was die leeuw misschien niet eens.

Wat dan wel weer vreemd is dat op de portieren een Shell logo zit plus de naam Cranevelt en dat is dan weer een wijk in Arnhem. Maar het meest bijzondere is toch dat blauwe zwaailicht op het dak….

Je zou denken dat ze bij RIO aan het eind van een wat uit de hand gelopen vrijdagmiddag-borrel, op het idee kwamen om nou eens een heel ongeloofwaardig model te maken, maar getuige de bij het model meegeleverde foto, heeft deze kever echt bestaan en kruipt er inderdaad een leeuwin het dak op.

Maar goed, wat was de reden om zo’n kever daar rond te laten rijden? Voor de leeuwen te gooien, zeg maar.

Geen flauw idee hebben we. Sterker nog, we hebben er eigenlijk ook niets over kunnen vinden. We doen dus een beroep op u, want nu willen het weten ook.

Dus, wie o wie kan ons wat meer vertellen over deze merkwaardige combinatie van safari-politie-reclame auto? We kijken nu al uit naar uw reacties die u kunt sturen aan: modelauto@planet.nl of rene@modelauto.nl

Bericht auteur: Modelauto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *