EBBRO NIEUWS

Al eerder aangekondigd, maar nu ook echt leverbaar is een prachtige kit van de iconische Citroën DS19 in 1/24. Niet alleen de motorkap kan open met daaronder natuurlijk een motorblok, maar ook de voordeuren zijn als losse onderdelen uitgevoerd.

Al wat eerder bracht Ebbro, in samenwerking met Tamiya, in 1/24 een model uit van de Citroën 2CV Fourgonnette.

Maar voor ons ligt een bouwdoos van de 2CV pick-up en dat is een geheel nieuwe ontwikkeling. Het is ook een veel ouder model, want een versie van de 2CV die van 1953 tot 1961 in de Engelse Citroënfabriek in Slough geproduceerd werd. Ook hier zijn de deuren als losse onderdelen uitgevoerd, maar de kit is niet voorzien van een motorblokje.

Saillant detail; zo’n 65 pick-ups zijn ook aan de Royal Navy geleverd die ze mee nam op hun vliegkampschepen voor acties in Borneo en het Suezkanaal. Met helicopters werden ze vervolgens aan land gebracht.

Die Royal Navy uitvoering wordt dan weer op de markt gebracht door het merk Asuka Models, waarmee men deze kit heeft ontwikkeld. Een zeer interessant model.

Laatste bouwdoos is er een in schaal 1/20; de McLaren-Honda MP4/30.

Het is de Formule 1McLaren van het afgelopen jaar, waarmee Honda zijn entrée maakte in deze klasse. Deze motor ‘deed’ het nog niet zo best, maar Ebbro’s baas is een Honda-fan, dus deze McLaren moest er komen. Ook dit model heeft geen motorblok, maar op zich is dat niet zo erg. Formule 1 motoren zijn op dit moment toch niet zo interessant om te zien.

Carel van Kuijk

Bericht auteur: Modelauto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *