Scania viert 125 jarig bestaan met unieke Tekno collectorsset

Ter gelegenheid van het 125 jarig bestaan van Scania (1891-2016) brengt Scania in samenwerking met Tekno B.V. een exclusieve set uit in schaal 1:50. Deze schaalmodellen zijn nog niet eerder uitgebracht en vertegenwoordigen een mooi stukje historie van het roemruchte merk uit Zweden. Op verschillende gelegenheden zal dit jaar worden stilgestaan bij het jubileum.

Scania is opgericht in 1891 met een fabriek in het Zweedse Södertalje voor de productie van spoorwagens. De naam was Vagnfabriksaktiebolaget I Södertalje, afgekort VABIS. In 1900 werd Maskinfabriksaktie – Bolaget Scania in Malmo opgericht en al snel werden er ook auto’s en trucks, de eerste in 1902, ontwikkeld en geproduceerd. Over de jaren heen hebben de ontwikkelingen zich in snel tempo opgevolgd en staat Scania bekend als de King of the Road, mede dankzij de onnavolgbare achtcilinder motoren.

Ter ere van het 125 jarig bestaan is in de Benelux een exclusieve Tekno set ontwikkeld. De set bevat drie bijzondere modellen die door de jaren heen mijlpalen zijn geworden van Scania.

•Scania-Vabis L56 4×2: In 1964 is de productie in Zwolle gestart en in 1965 vond de officiële opening plaats. De eerste truck die van de band rolde is deze Scania Vabis L56 4×2 in olijfgroene kleur.

•Scania 4-serie Topline 6×2: In 1996 werd de Scania 4-serie geïntroduceerd in kenmerkende lichtgele kleur. De overstap van de 3-serie Streamline naar dit type was erg groot. De Topline was een geheel nieuw en succesvol concept.

•Scania T-serie: Scania heeft vele jaren Torpedo’s gebouwd. Samen met de introductie van de P & R-serie in 2004 werd de T-serie onthuld in kenmerkende koperkleur. Dit werd uiteindelijk de laatste fabrieks-torpedo vanwege de productiestop van deze modellen in 2005.

Bestellen:

De modellen worden verpakt en geleverd in een luxe geschenkdoos met genummerd certificaat. Om gegarandeerd te zijn van een exemplaar kan men vanaf vandaag voorinschrijven via www.tekno.nl

Bericht auteur: Modelauto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *