DE SHELTER KWAM UIT NEDERLAND

Bij het Duitse merk Autocult zijn we wel gewend aan eigenaardige modellen en nieuw in de reeeks is een Shelter en laat dat nu een Nederlands model zijn.

Tijdens zijn studiejaren vlak na de oorlog groeide bij Ir. A. van der Goot het idee dat hij een eigen auto wilde ontwerpen. En hij gaf het niet op hetgeen in 1955 leidde tot de bouw van een serie van 20 stuks. De plaats van handeling was een werkplaats in het Gelderse Terborg. De Shelter woog maar 200 kilo en voor de aandrijving had van der Goot ook nog eens een eigen motor ontwikkeld die 8 pk leverde. Heel prestigueus allemaal, maar het project redde het niet. De interesse bleef uit en uiteindelijk bleef de productie op vier exemplaren steken. Niettemin maakt Autocult een heel leuk 1/43 model van dit schaarse Nederlandse autootje.


Bericht auteur: Modelauto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *