PORSCHES BIJ CMR

CMR is nog een vers merk dat debuteerde met 1/18 modellen. Nu gaat men ook van start met een reeks modellen in schaal 1/43

CMR is een samerkingsverband van drie grote internet aanbieders: ck-modelcars en Modelissimo uit Duitsland en Little Bolide uit Frankrijk en dus zijn daar deze modellen te koop. Op dit moment zijn het allemaal Porsches: de 917K, 935 K3 en een 956 die in 1985 Le Mans won. Modellen die we allemaal al wel kennen, maar deze serie moet het van zijn aantrekkelijke prijs hebben: ze kosten bij de drie aanbieders € 19,95 per stuk. En wat we op de plaatjes zijn, ziet er goed uit.

De 917K die  Daytona 1971 won, ziet er vuil uit en heeft ook beschadigingen. Leuk gedaan. En het doet de Hollanders deugd dat ook de Martini-917 van Gijs van Lennep er bij zit, waarmee hij samen met Helmut Marko Le Mans in 1971 won. Een andere opvallende 917 is natuurlijk de ‘hippie’ uitvoering waarin onder andere Larousse reed op Le Mans in 1970.


Bericht auteur: Modelauto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *