TEKNO’S UIT DENEMARKEN

Al jaren is Tekno een Nederlands merk en ze maken prachtige trucks voor alle vormen van transport. Maar oorspronkelijk is Tekno een Deens merk en in die tijd maakte men ook personenauto’s. In Modelauto 193 gaat Wim Grift uitgebreid  in op wat dit merk zoal heeft gemaakt en richt zich in dit artikel in het bijzonder op de personenauto’s en sportwagens.

De keuzes van Tekno waren in die tijd heel divers met natuurlijk veel aandacht voor Scandinavische merken als Volvo en Saab. Maar ook Duityse modellen werden niet vergetem, er waren Amerikaanse en Engelse auto’s, zelfs een Franse Renault 4cv en in de lijst van sportwagens komen we zelfs een historische open Alfa Romeo tegen. Modelauto publiceert het verhaal op 6 pagina;s met tientallen foto’s van Tekno producten.

Modelauto 193 is momenteel te koop in de betere kiosk of bestel het via een mail naar modelauto@planet.nl .


Bericht auteur: Modelauto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *